Keräilijä kiertää; Lasi- ja keräilytapahtuma, Riihimäki 11.6.2016

Riihimäen Lasi- ja keräilytapahtuma 2016

Lasimuseo, Riihimäki

Lasi- ja keräilytapahtuma Suomen lasimuseon pihamailla sai keräilijän suuntaamaan kohti Riihimäkeä. Emme juurikaan harrasta eräretkeilyä, joten päädyimme ystävällisten järjestysmiehien avustuksella samaan aikaan Riihimäellä järjestettyjen Kansainvälisten Erämessujen portille. Synnyinseutujen ulkopuolella ei pärjää enää ilman navigaattoria…

Kaupankäyntiä Riihimäellä

Lasi- ja kerälytapahtuman järjestää Suomen lasimuseon ystävät ry. Tuotto käytetään lasimuseon toiminnan tukemiseen. Myyntipaikka tapahtumassa edellyttää SLY ry:n jäsenyyttä. Sairastan ryfobiaa, joten ry:n jäsenyys ahdistaa. Olen mielummin tälläinen keräilevä yksinäinen susi. Tapahtuma oli kävijöille ilmainen, eikä edellyttänyt jäsenyyttä, onneksi.

Suomen lasimuseo on vuodesta 1980 alkaen toiminut vanhassa tehdasrakennuksessa, joka on alun perin rakennettu Paloheimo Oy:n turvejauhetehtaaksi vuonna 1914. Riihimäen lasi Oy muutti rakennuksen lasitehtaaksi 1921. Rakennuksessa on toiminut myös muovitehdas ja silkkipaino sekä viimeksi Riihimäen lasin kristallihiomo.

Historiallinen miljöö toimii. Myyjiä oli tapahtumassa paljon. Lähes kaikki pöydät notkuivat suomalaisista lasiesineistä. Kun myyntipaikkamaksu on 70 euroa, näkyy se luonnollisesti hintatasossa. Hyvistä esineistä kannattaa kuitenkin maksaa. Joitakin edullisia löytöjäkin oli tarjolla. Itse hain näin kattavasta tarjonnasta jotain erikoista ostettavaa.

Peileillä alustettu myyntipöytä on ilo silmille. On hienoa, että myyjä on nähnyt esillepanossa hieman vaivaa. Liian fiini pöytä ei herätä keräilijän ostohaluja. Myyntipöydän tulee mielestäni olla vähän ”rouhea”. Banaanilaatikot, joissa on sanomalehtiin kätkettyjä aarteita, toimii aina. Keräilijä on onnellinen silloin, kun pääsee hieman penkomaan.

Myyntipöydän ei pitäisi kuitenkaan olla näin rouhea 🙂 :

Jos tavarat eivät ole kadonneet Kimarakirppiksen, tai Riihimäen ison kirpputorin myyntipöydiltä, niin tuskin päivänvalo parantaa kolhiintuneiden lasiesineiden myyntiarvoa, ainakaan merkittävästi.

Tämän voisi laittaa kategoriaan ”Paskat kirppispöydät” 🙂

Lasi- ja keräilytapahtumassa lähes kaikki myyntipöydät olivat kuitenkin vaivalla rakennettuja, ja esineet kurantteja. Tälläiseen tapahtumaan tulee keräilijä uudelleen.

Keräilijällä on käytössä minibudjetti, eikä hinta/laatusuhteen arviointi ole varsinainen lajini. Mitään ylihinnoittelua ei kuitenkaan ollut havaittavissa.

Hyvällä tuurilla voi jostain peräkylän kirpputorilta tehdä löydön, mutta tänne oli esineet tuotu näyttävästi esille, puhtaana. Lisäksi myyjillä oli esittää tieto esineistä; niiden suunnittelijasta ja valmistajista, mikä auttaa kokematonta keräilijää ostopäätöksen teossa. Myös tinkimiseen oli jätetty lähes aina vara.

Itse kierrän Wirkkalat, Sarpanevat ja muut Iittalat kaukaa. Syynä tähän on Fiskarsin rahanhimo arvaamattomuus. ”Maata kannattaa ostaa, sitä ei valmisteta lisää”. Siinä oma ohjenuorani.

The Iittala Krouvi Beer Mug is proudly made in Slovenia

Seuraava vastaava tapahtuma järjestetään Fiskarsissa:
Antiikin, taiteen, designin ja vintagen monipuolinen kesätapahtuma Fiskarsin Antiikkipäivät järjestetään 7. – 10.7.2016 Fiskarsin Vanhalla veitsitehtaalla. Sisäänpääsy 10 €

Samaan aikaan järjestetään Billnäsin perinne- ja antiikkipäivät:
Billnäsin ainutlaatuinen ruukkimiljöö tarjoaa upeat puitteet kesän suurille perinne –ja antiikkipäiville. Paikalle saapuu yli sata kauppiasta ympäri Suomen. Tarjontaa on runsaasti niin vannoutuneelle harrastajalle kuin satunnaiselle kävijälle perheineen. Tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy

Keräilijä menee Billnäsi’n.

Värilasi saa aina aikaan OhO!-elämyksen, vaikka keräilijällä on väriä kokoelmissaan riittämiin. Värillisen käyttölasin markkinat on tullut koluttua, eikä siltä saralta tahdo löytyä mitään kiinnostavaa.

Vanhan Patruunan (www.vanhapatruuna.fi) ranskalaiset metallikorit Riihimäen lasin siirappipulloilla herättivät ansaittua kiinnostusta.
Setistä voi vaikka tarjota kesävieraille virvokkeita.

Kaiken kaikkiaan mukava päivä, eikä ilmakaan ollut huono, vaikkakin välillä piti vetää pipo korvien suojaksi.

Jotain ostoksiakin tuli tehtyä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.