Kinder Surprise; Autot – Cars 1.02 1996, Convertibles

Kinder Surprise; Autot – Cars

k96n88-91 bpz

Stadin Cruising, eli jenkkiautojen kokoontuminen on järjestetty perinteisesti Helsingin kauppatorilla. Kokoontuminen on suosittu autoharrastajien keskuudessa. Kauppatorilla ja ympäri keskustaa näkee cruising-iltoina upeita autoja.

Helsingin Cruising Night saa jenkkiautoharrastajat tien päälle joka kuukauden ensimmäisenä perjantai-iltana huhtikuusta lokakuuhun.

k96n88
Cadillac

Silloin, kun Suomessa appelsiini oli ylellisyystuote, USA:lla meni lujaa. Polttoaine oli halpaa ja kaikkea oli yllin kyllin, aina tuhlailuun asti. Autoista tehtiin isoja ja loisteliaita. Metallia eikä kiiltoa säästelty.

Amerikkalainen auto; jenkkirassi, on tehty ajettavaksi pitkille baanoille. Mikään ei ole autoilussa niin mukavaa, kuin kuunnella moottorin jylinää jenkkirassin ylellisellä takapenkillä, auton lipuessa pehmeästi täydellisen jousituksen siivittämänä.

k96n89
Corvette

Tai istua jenkkiauton ratin taakse ja polkaista kaasupolkimesta painavan auton liikuttamiseen tarvittavat hevosvoimat käyttöön.

Mikään vihreä vaihtoehto ei jenkkiauto ole koskaan ollut, eikä sitä ole luonnonvaroja säästämään tehtykään. Persaukiset älkööt vaivautuko. Tämä koskee myös minua…

k96n90
Plymouth

Nyt, kun suomalainen ei viitsi laiskuuttaan kuoria appelsiinia syötäväksi, ovat amerikkalaisetkin joutuneet karun totuuden eteen; mikään ei kestä ikuisesti.

k96n91
Dodge

Ferrero on tehnyt autojen Kinder pienoismalleista hämmästyttävän yksityiskohtaisia. Ei ehkä täydellisiä kopioita, mutta asiayhteyteen nähden hyviä.

Cadillac – K96N88, Corvette – K96N89, Plymouth – K96N90, Dodge – K96N91

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

3 vastausta artikkeliin “Kinder Surprise; Autot – Cars 1.02 1996, Convertibles”

 1. Yellow not the Plymouth! It’s 1959 Buick Electra Convertible! And blue is not the Dodge, not at all like him! This is a series of cars 50s, and this Dodge appeared later.

 2. montako ylläriä sulla on ? mulla noin 10000 erillaista + 30000 vaihturia ;O)
  lopetin aktiivisen keräily v 2004.. .

  1. On niitä mullakin ihan omiin tarpeisiin 🙂 Joitakin on posti tuonut Salostakin.
   Jossakin vaihessa kokonaismäärä oli 25000, en pysynyt enää laskuissa mukana.

   Kun kokoelmani koostuu pääosin Suomessa julkaistuista, niin erilaisten määrässä ei
   taida päästä lähellekään tuota kymmentätuhatta.

   En itsekään enää kerää aktiivisesti, mutta aina niitä tulee ostettua, varsinkin autoja
   ja vanhoja sarjakuvahahmoja.

Kommentit on suljettu.